News: Portal - Pomoc - Muzicki Noviteti - Domaci Filmovi - Nedeljni horoskop - Tv Uzivo - Katalog Linkova - Login - Registracija!
Pretraga u desnom cosku nefukcjonise kao sto mozda mislite za detalje procitajte kratka uputstva Ovde.

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

+  Yugomania.com
|-+  Tehnika
| |-+  Internet
| | |-+  Dodavanje sajta na pretrazivace?
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Dodavanje sajta na pretrazivace?  (Read 1778 times)
Sladjan
Administrator
Hero Member

View Profile
« on: December 28, 2008, 11:02:01 AM »

Prijava na pretrazivace

1. Traje izmedju nekoliko dana i nekoliko nedelja. Ako sajta nema prijavljenog ni posle mesec dana mozete ponoviti postupak.
2. Prijavite sajt rucno, bez alata i slicnih gluposti i prijavite samo pocetnu stranicu a spideri ce sami pokupiti ostale.
3. Ukoliko koristite free domene i redirekcije, bolje prijavite originalnu lokaciju na serveru ma kako ona bila dugacka i "ruzna" jer postoje realne sanse da se redirekcija i pretrazivac nece bas najbolje slagati.

Prijava za MSN Search - You are not allowed to view links.
Register or Login
Prijava za Google - You are not allowed to view links.
Register or Login
Prijava za Yahoo - You are not allowed to view links.
Register or Login
Prijava za Pogodak - You are not allowed to view links.
Register or Login
Ostali pretrazivaci su uglavnom nebitni.

Sta jos treba da imam u vidu za pocetak?
1. Podesite pravilno robots.txt fajl na svom serveru
2. Upisite pravilno Meta tagove, ne preterujte sa opisom i kljucnim recima ali ih napisite pravilno.
3. U koliko koristite redirekcije, koristite 301 serversku redirekciju ili ako ne znate kako bolje koristite obicne linkove bez meta ili java script redirekta.
4. Imajte u vidu da pretrazivaci vide samo tekst i da to sto nesto pise na slici njima ama bas nista ne znaci dakle ako koristite slike koristite alt tagove, i ipak se trudite da sto vise koristite sadrzaj u vidu teksta formatiranog po vasim zeljama.
5. Google ne vidi flash... ako pravite sajt iskljucivo u flashu zaboravite neku ozbiljniju prisutnost na pretrazivacima.. ako ipak hocete da budete vidljivi napravite i "lite" verziju.
6. Zaboravite frame-ove, oni i onako treba da ostanu deo istorije...
7. Za bolje rezultate upoznajte se vise sa SEO optimizacijom, u svakom slucaju, imajte u vidu da sve vase stranice treba da imaju kvalitetan naslov, da budu medjusobno dobro ulinkovane i da ne bi bilo lose da sa indexa mozete doci ili do svih njih ili da postoji link na kome ce biti stranica sa koje ce moci da se obidju sve.. poput nekog sitemapa.
Detaljnije o SEO optimizaciji procitajte You are not allowed to view links.
Register or Login
OVDE

(burek.co.yu)
Knele
Newbie
*

Pamtite me ovakvog kakav sam i zivecu vecno...

View Profile WWW
« Reply #1 on: December 28, 2008, 09:12:46 PM »

Ja sam dodao na sve moguce pretrazivache... Tako da se nadam da ce i svi ostali isto uchiniti...  Wink

Sladjan
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #2 on: December 29, 2008, 04:42:53 AM »

Google donosi 75% posetilaca Yugomania portalu ostale procente cine Yahoo, MSN Search i drugi pretrazivaci iskljucujuci direkt posjete na domain.

Postoji odlican besplanti servis na sledecem linku: You are not allowed to view links.
Register or Login
Statcounter.com

Vrlo jednostavno registrujete se posle registacije preuzmete code i postavite na vasu stranicu i stim pratite dnevnu statistiku vase stranice postoje mnogobrojen opcije. Sajt ja licno preporucujem odlican servis besplatno pruzaju Grin

Jos jedna preporuka je koristenje sitemap-ova za sve manje stranice ispod 500 linkova postoji besplatni servis: You are not allowed to view links.
Register or Login
XML Sitemaps
koji pravi mapu stranice automatski tako da posle mozete da preuzmete xml fajl koji mozete priloziti google-u da pripomogne ka boljem pregledu vase stranice.

Ali mozda najbolji savet je da trebate biti strpljivi sa vakim stvarima  Grin
Sladjan
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #3 on: August 21, 2009, 07:01:28 AM »

Korisni savjeti od Googla uvezi optimizacije vaseg sajta pdf mini knjige na 40 jezika:
The SEO Starter Guide is now available in 40 languages!
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length